Näytetään tulokset 1–12 / 13

Hillesvåg Ullvarefabrikk on tuottanut korkealaatuista villaa ja lankaa jo vuodesta 1898 Bergenin vuonomailla, Norjassa. Osa koneista ovat yli 100 vuotta vanhoja ja yhä toiminnassa. Villankehruu on säilynyt saman perheen omistuksessa neljän sukupolven ajan.

Tehdas käyttää langanvalmistuksessa vain norjalaista villaa, jolle on myönnetty Pohjoismainen ympäristömerkki (kattaa 75 % koko Norjan villantuotannosta). Saadakseen tämän merkin, villan tuotantoketjun täytyy kestää päivänvalo ja kemikaalien käyttö täytyy olla vähäistä.

Hillesvåg Ullvarefabrikk on kiinnittänyt entistä enemmän huomiota myös väriaineiden käyttöön tuotannossa. Uusimpien lankalaatujen, Sol, Vidde ja Vilje, värjäyksessä on käytetty vain GOTS-hyväksyttyjä väriaineita. GOTS (Global Organic Textile Standard) edellyttää, että väriaineet ovat biologisesti hajoavia ja myrkyttömiä. Lopputuote ei saa sisältää allergeeneja tai vaarallisten kemikaalien jäämiä. GOTS-hyväksytty väriaine on sallittua langan ja tekstiilien luonnonmukaisessa tuotannossa. Merkintäjärjestelmä edellyttää, että vähintään 70 prosenttia kuiduista on kasvatettava luonnonmukaisesti ja että tekstiilien on täytettävä ympäristö- ja terveysvaatimukset koko tuotantoprosessin ajan. GOTS-standardin saavuttamiseksi ei pelkästään riitä Pohjoismainen ympäristömerkki.

Norjalainen villa on kestävää, kiiltävää ja kiharaista. Tindet, Vardet, Blånet sointuvat mukavasti kielen koukeroissa, mutta ennen kaikkea ne sointuvat silmukoiksi ja niistä valmistuu upeita neuleita ja asusteita Pohjolan emäntiä ja isäntiä lämmittämään.