Olipa kerran tyttö, joka syntyi ja varttui pienessä kainuulaisessa korpikylässä. Tyttö tykkäsi tehdä pienestä pitäen kaikenlaisia kädentöitä, neulomisesta puutöihin. Niissä sai käyttää luovuutta ja paeta mielikuvitusmaailmoihin. Useita vuosia tämä kyseinen tyttö teki ammatikseen töitä ihmisten parissa, muokaten ja poistaen heidän lihasjumejaan klassisen hieronnan keinoin.

Mutta syttyipä kerran tytöllä lamppu monien elämänvaiheiden jälkeen lankakaupan perustamisesta. Siellä samaisella paikkakunnalla, jonne tyttö oli jo aiemmin paluumuuttanut ei ollut erikoislankojen myymälää. Lankapuoti, joka oli saanut nimekseen Villa Vetreä, toimi viisi kokonaista vuotta sivutoimisesti toisen työn ohessa. Voimiahan se vaati, ja niin tyttö päätti luopua toisesta työstä ja kehittää lankakaupan toimintaa. Tyttö päätti perustaa kivijalkaliikkeen oheen verkkokaupan. Alusta asti lankakaupan ideana oli myydä vain aitoja luonnonkuituja ja tämä sama idea on kantanut nykyhetkeen. Ei mitään turhaa vaan kestävää ja ekologista.

Nimikin vaihtui muutoksen myötä Villa Vanamoksi. Tuo ihana, rentokasvuinen ja suikerteleva kasvi sukelsi tytön mieleen ja sai rinnalleen hauskat lammashahmot. Kainuun harmaksesta tulikin lankakaupan ikioma ’Vanamo’. Tarinahan ei vielä kerro enempää, mutta toivoa sopii, että Lankakaupan tyttö ja hahmot saavat vielä monta jatko-osaa kerrottavakseen.

Lankakaupan tytön seuraan on liittynyt toinen kädentöistä nauttiva, lankoihin hurahtanut Johanna-tyttö. Täällä Kainuun korvessa, sammalikon syleilyssä palvelemme Teitä ilolla niin kivijalkapuodissa kuin verkossa. Tervetuloa meille!

Paula                                                                                                                                 

Lankakaupan tyttö

Villa Vanamo