Näytetään tulokset 1–12 / 21

Kun Viikingit asuttivat Islannin 800-luvulla, tuli heidän mukanaan saarelle myös lampaita. Vuosisatojen eristyneisyys ja arktinen sää on muokannut Islanninlampaasta ainutlaatuisen rodun. Islanninlampaan villassa on erottuva yhdistelmä sisä- ja ulkokuituja. Hienot, pehmeät ja eristävät sisäkuidut lämmittävät ja pitkät sekä kiiltävät ulkokuidut hylkivät vettä. Tämä aito, luonnollinen villa on tarjonnut lämpöä karussa pohjoisen elinympäristössä ja sama tärkeä tehtävä sillä on myös tänään, 2020- luvulla.

Islannin ylpeys Istex perustettiin jatkamaan Islannin villateollisuutta, joka alkoi Mosfellsbærissä jo vuonna 1896. Tänä päivänäkin tästä mainiosta villasta kehrätään ja värjätään korkealaatuista, luonnollista, kestävää ja ympäristöystävällistä lankaa. Islannin lammasfarmarit omistavat 80 % Istexistä. Villa ostetaan suoraan viljelijöiltä.

Islantilaisen lampaan villa on puhdasta. Aidossa islanninvillassa ei ole torjunta- ja rikkakasvien torjunta-ainejäämiä, koska niitä ei käytetä lampaan kasvatuksessa Islannissa. Valmistajan käyttämät väriaineet on sertifioitu OEKO-TEX 100 -standardin mukaisesti.

Luo luonto yllesi tästä ekologisesta materiaalista. Pue aito Islannin neuleesi jokapäiväiseksi käyttövaatteeksi niin metsään, kaupunkiin ja sille välille. Valittavanasi ovat tutut Lopi-perheen jäsenet Plötulopi, Lettlopi, Alafosslopi sekä Jöklalopi.