”Neuletta nimetessä mielessä oli tyynet kesäillat ja mummimme Tyyne. Neuleessa on hulmuavat hihat ja avara pääntie, joka paljastaa dekoltee-alueen ja yläselän.” Neuloosisko
Tyynen työohje:
Neuleen pääntien kirjoneule eli kuvio neulotaan alhaalta ylöspäin pyörönä eli suljettuna neuleena. Pääntien neulomisen jälkeen etu- ja takakappaleen silmukat poimitaan puikolle kirjoneuleen alareunasta. Etu- ja takaosat neulotaan tasona erikseen, kunnes kainalon kohdalla luodaan silmukoita kainaloa varten ja yhdistetään pyöröksi. Tämän jälkeen neulominen jatkuu pyörönä helmaan asti. Hihan silmukat poimitaan reunasta ja suoran malliset hihat neulotaan pyörönä kaarrokkeen ja kädentien reunasta ulospäin.
Neuleen kokoa pystyy säätelemään lisäämällä tai vähentämällä lisäyskerroksia alaosassa ja muuttamalla kainalosilmukoiden määrää. Ohjeen mukaan tehtynä kainaloiden alle jää sopivasti tilaa, jotta neule on miellyttävän ilmava kesähelteillä. Helman ja hihojen pituutta kannattaa sovittaa ennen helmineuleen aloittamista.
Suunnittelija: Neuloosisko
Neuletiheys: 10 x 10 cm = 23 s ja 32 krs kirjoneuletta 3,5 mm puikoilla | 10 x 10 cm = 20 s ja 28 krs sileää neuletta 3,5 mm puikoilla.
Koot: XS (S, M, L, XL, XXL, 3XL, 4XL)
Valmiin neuleen rinnanympärys 85 (93, 99, 107, 111, 117, 125, 133) cm
Tarvikkeet: Pyöröpuikot 80 cm 3,5 mm sekä 3 mm helmineuletta ja i-cordia varten. Silmukkamerkkejä. Neulontakaapeli sovitusta varten. Parsinneula. Mittanauha.
Lanka: Lanka DK-vahvuinen. Ohjeessa käytetty Novita Cotton feel, 100 % puuvilla (josta 50 % kierrätettyä puuvillaa). 50 g = n. 120 m.
Menekki:
Väri A: Savanni 337 tai Tropiikki 540 = 1 kerä kaikki koot
Väri B: Topaasi 121 tai Aalto 119 = 7 (7, 8, 8, 9, 10, 10, 11) kerää
Lankavaihtoehtoja: Hillesvåg Ullvarefabrikkin Tinde ja Sol. Sandnes Garnin Alpakka.
Neuloosiskon identtiset kaksoset Laura Pajula ja Liisa Saarenpää suunnittelevat neuleita, jotka sopivat kaikille aloittelijoista kokeneempiin neulojiin. Heidän ensimmäinen neulemallinsa, Romola, julkaistiin keväällä 2021. Sen jälkeen neulesuunnitelmille ei ole tullut loppua. Neuloosiskoja inspiroi suomalainen luonto ja mahdollisuus kuvittaa melkein mitä vaan neuleeseen. Jokaisella neuleella on jokin tarina ja Neuloosiskot toivovat, että ne innostaisivat muitakin tarttumaan puikkoihin.